google.com, pub-1113265496988450, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Multe dintre activitățile mele de acasă - gătit, mâncare, socializare, câteodată chiar și teme - au loc în bucătărie. Acesta este motivul pentru care încă de când am construit casa, am considerat că o bucătărie frumoasă și funcțională și care să fie cât mai "friendly" cu natura este foarte importantă pentru mine. 

Și iată că după 12 ani, deși plita Franke și cuptorul Franke din bucătăria mea sunt perfect funcționale, am hotărât că a venit timpul pentru re-amenajare. 

Cum îți amenajezi bucătăria ca un designer, deși nu ești

Pentru mine (mă știți expertă în organizare), indiferent de stilul de design al bucătăriei, organizarea și funcționalitatea sunt componente cheie. 

De aceea vă las mai jos niște sfaturi de design pe care eu le-am găsit și de care am ținut cont și pe care vă las să le încercați și voi, astfel încât să ajungeți la un design practic dar și elegant al bucătăriei.

Geometrie în bucătărie

Ați auzit până acum de geometrie în bucătărie? Nici eu până nu demult.

Ei bine, ea există! Indiferent dacă ți-au plăcut sau nu orele de geometrie, probabil nu ai aflat de elementele de bază ale triunghiului bucătăriei.

Profesioniștii în designul bucătăriei se referă la chiuvetă, plită cu hotă și frigider ca triunghi al bucătăriei. Este zona cu cea mai mare activitate, astfel încât proiectarea unui triunghi de bucătărie este foarte importantă.

Dar dacă frigiderul poate fi pus în caz de spațiu insuficient și pe un hol sau într-o cămară, chiuveta, plita, cuptorul și hota sunt elemente ce trebuie cu orice preț să își găsească cel mai bun loc în bucătărie.

Așadar să ne ocupăm pe rând de fiecare element al triunghiului magic

Chiuvete de bucătărie: Cum alegi cel mai bun stil pentru nevoile tale

În ceea ce privește funcționalitatea, chiuveta este o parte vitală a bucătăriei și prima întrebare la care am căutat răspuns a fost: ce tip de chiuvetă este cel mai potrivit pentru nevoile mele?

Chiuvete de bucătărie multitasking

„Fie că gătești pentru zeci sau găzduiești o adunare intimă pentru cocktail-uri, bucătăria este un hub distractiv”, spune Heather Jach, Director de marketing cu amănuntul al Franke Kitchen Systems.

Baterie eco friendly și chiuvetă anti-bacteriană

Întotdeauna încerc să am un consum responsabil de resurse, de aceea o baterie Franke ambient cu duș crom-negru, eco-friendly, cu consum de apă redus, poziție dublă pentru reglarea debitului și dispozitiv de siguranță pentru copii, recomandată de Franke Romania, a fost alegerea mea din start.

Și cum mă știți preocupată de igienă, m-am bucurat foarte tare că am găsit o chiuvetă Franke din fragranit, cu o tehnologie adițională Sanitized, prin care ioni de argint sunt introduși în granit. Cei de la Franke Romania susțin că testele arată că acest proces împiedică înmulțirea bacteriilor până la 99%!

Plita fără hotă, e ca mâncarea fără mirodenii!

Plita este locul fierbinte la propriu și la figurat în bucătăria mea cel puțin. Așa că alegerea ei trebuie să fie nu doar estetică ci și în concordanță cu hota și cuptorul. Extrem de mulțumită de plita și cuptorul Franke pe care le-am ales acum 12 ani, nu am vrut să renunț la brandul Franke. Iar plita Franke pe care am găsit-o, mi-a întărit convingerea că am făcut alegerea cea mai buna!

Aerul curat face parte din design

Cel mai bun design al bucătăriei se estompează în prezența mirosurilor gătite. Dacă ați intrat vreodată în casa cuiva și ați mirosit peștele care a zăbovit în aer, veți înțelege importanța unei bune ventilații.

Hotele din game ieftine circulă pur și simplu aer murdar, aspru, în timp ce un sistem bun de ventilație va îmbunătăți calitatea aerului interior. 

O hotă de o calitate bună, vă ajută să vă mențineți bucătăria mai curată și să prelungească durata de viață a aparatelor electrocasnice.

Deși poate fi o investiție mare, un sistem de ventilație bun face gătitul și masa mai plăcute, mai ales dacă bucătăria se deschide către o zonă de zi sau un living.

Voi reveni cu poze din noua mea bucătărie, într-un articol viitor. Până atunci însă, pentru că am terminat re-amenajarea bucătăriei pot spune, vorba celor de la Franke Romania "ACASA e... perfect! 💖 Iar noi ne straduim sa iti transformam bucataria in inima casei tale."

Ceea ce vă doresc și vouă!

 

 

Articol scris pentru SpringSuperBlog 2020 

Bio-bucătăria și geometria

05/03/2020
Ulei de masline - naturoteca

Naturoteca

Contactează-ne

e-mailcontact@naturoteca.ro

facebook@naturoteca.ro

instagramnaturoteca.ro

 

Avertisment

Materialele de pe acest site au caracter informativ și nu constituie tratamente. Înainte de a începe orice fel de cură naturistă trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase vă recomandăm să vă adresați medicului, înainte de a începe o cură sau de a încerca un produs naturist. Citiți mai multe aici