Supranumit și „ginsengul românesc”, cătina este un arbust ale cărui fructe mici și intens colorate în portocaliu conțin o cantitate impresionantă de vitamina C, antioxidanți, minerale și vitamine, dar și uleiuri volatile.

 

Mod de preparare:

1 kilogram de fructe de cătină proaspătă, bine spălată și aleasă. Se zdrobesc ușor și se așează într-un borcan de 5 litri. Se toarnă 5 litri de apă fiartă și răcită (apa fierbinte distruge vitamina C din cătină). Se adaugă 1,5 kilograme de zahăr alb, brun sau bio după preferințe, zeama de la o lămâie și o linguriță de drojdie de bere proaspătă. Se acoperă gura vasului cu tifon dublu și se lasă la fermentat 2-3 săptămâni, la temperatura camerei. Când este gata, se toarnă printr-un strat dublu de tifon în sticle cu dop și se păstrează la frigider sau la răcoare. Înainte de consum se agită ușor sticla pentru omogenizare, astfel încât uleiul de cătină galben-portocaliu adunat sus să se amestece cu restul cidrului.

 

 

IMPORTANT!

  • Întrucât cidrul nu se fierbe, conținutul de vitamina C rămâne complet în băutură. Aceasta poate ajunge la o concentrație de maxim 3% alcool.
  • Dacă nu dispuneți de vase de 5 litri, cantitățile se pot reduce la jumătate.

Cidru de cătină

20/11/2018

Contactează-ne

e-mailcontact@naturoteca.ro

facebook@naturoteca.ro

instagramnaturoteca.ro

 

Avertisment

Materialele de pe acest site au caracter informativ și nu constituie tratamente. Înainte de a începe orice fel de cură naturistă trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase vă recomandăm să vă adresați medicului, înainte de a începe o cură sau de a încerca un produs naturist. Citiți mai multe aici

Naturoteca