google.com, pub-1113265496988450, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Mă urmărește în ultimul timp această idee: Ești ceea ce arunci! De fiecare dată când merg prin oraș, mă uit la oameni care aruncă cu nonșalanță pe jos. Și de fiecare dată revine obsesiv ideea: ești ceea ce arunci!.

Dacă îți faci timp să studiezi persoana și gunoiul pe care îl aruncă la întâmplare, realizezi că există asemănări multiple. 

Cei care aruncă ambalaje, sunt exact ca și ele: goi pe dinăuntru, lipsiți de conținut, câteodată sclipitori la suprafață dar pe care orice pală de vânt îi aruncă de colo-colo. Sunt parcă veșnic în căutarea unui loc stabil, pe care nu îl găsesc și sfârșesc prin a fi călcați în picioare de alții.

Mai sunt fumătorii care își aruncă la întâmplare chiștoacele, alura lor transmițând același lucru: striviți de neputință, urâți și toxici, ajung la canalul vieții la prima ploaie mai puternică.

Sunt apoi cei care aruncă mâncare sau haine la întâmplare crezând în sinea lor că fac o faptă bună - hrănesc animale, ajutăm oameni nevoiași, ignorând de cele mai multe ori aspectul dezgustător sau mirosul putred al acțiunii lor. Aceștia sunt cei care se ascund de mizeria din viața lor printr-un înveliș mincinos ce se dorește filantrop.

Mai există cei care aruncă gumă de mestecat pe stradă. Aceștia sunt împărțiți în mai multe categorii: cei care nu se sinchisesc pur și simplu sau cei care o aruncă discret, ferindu-se să nu fie văzuți. Toți, indiferent de categorie sunt oameni care își doresc să se lipească de cineva, să fie băgați în seamă, să fie remarcați dar care ajung, ca și guma de mestecat ce ți se lipește de talpa încălțămintei, să fie îndepărtați cu bombănenile de rigoare și de care ți-e scârbă pur și simplu.

Posesorii de animale (de câini mai exact spus) ai căror căței ce își fac nevoile în mijlocul străzii, sunt dintre cei mai răi. Se uită sfidător la tine, așteptând parcă să le spui ceva pentru a-ți da replica: "și bietul animal ce să facă?". Sunt genul acela de oameni, care exact ca și câinii lor te latră dar la primul semn că ești mai puternic, fug schelălăind, ascunzându-se după stăpân.

Mai sunt probabil și alte categorii, pe care din fericire nu le-am întâlnit, dar dacă voi le știți, haideți să îi facem cunoscuți. Poate așa îi vom putea recunoaște mai ușor.

 

Ești ceea ce arunci!

09/05/2019
Ulei de masline - naturoteca

Naturoteca

Contactează-ne

e-mailcontact@naturoteca.ro

facebook@naturoteca.ro

instagramnaturoteca.ro

 

Avertisment

Materialele de pe acest site au caracter informativ și nu constituie tratamente. Înainte de a începe orice fel de cură naturistă trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase vă recomandăm să vă adresați medicului, înainte de a începe o cură sau de a încerca un produs naturist. Citiți mai multe aici