google.com, pub-1113265496988450, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Naturoteca

Experimentează viața!

De când ma știu am avut tot felul de frici. De la frica de întuneric, de moarte până la frica de înălțime le-am încercat și despicat în patru pe toate. Aaaa, am uitat să vă spun de frica de șerpi ce mă bântuie și în prezent ca și frica de înălțime.

Legat de frica de șerpi, bunicul meu (pe vremea aceea profesor universitar la Facultatea de Biologie – specializarea – evident- reptile și șerpi) mi-a spus: trebuie să experimentezi senzația de a fi aproape de

un șarpe, de a pune mâna pe el. Și nici nu am apucat să zic că nu cred că e o idee bună, că m-am și trezit dusă în laboratorul facultății unde domiciliau mai multe tspecii de șerpi pentru studii.

Nu am să vă dau detalii despre experiența mea acolo pentru că rezultatele nu au fost cele asteptate. Nici pe departe. Acum la mai bine de 30 de ani de la acele experiențe de dezvoltare personală, încă mi-e frică de șerpi și atunci când plec în concedii în zone cu șerpi (Grecia din păcate) primul lucru pe care îl fac când intru în camerele de hotel este să le verific de prezența acestor viețuitoare.

 

Dar ceea ce vroiam să vă povestesc este că acest cuvânt Experimentează, a rămas cumva întipărit în mintea mea și de fiecare dată când ceva mă sperie sau îmi transmite niște emoții nu tocmai minunate, încerc să experimentez senzația sau frica și să o transform în ceva pozitiv.

De exemplu cu frica de înălțime, destul de pronunțată și care m-a făcut să pierd multe imagini sau senzații deosebite în viață, mi-am adus aminte de cuvântul magic: Experimentează!

Zis și făcut: împreună cu familia, în vestitul parc de distracții Europa Park, am promis că mă voi da într-un roller coster care mi se părea amețitor doar privindu-l de jos, cu picioarele bine fixate pe sol. Am vrut să renunț pentru că palmele îmi transpirau deja iar inima mea o luase la galop de ceva timp, dar dorința de a da o educație bună copilului din dotare a fost ma puternică. Așa că, după ce am respirat adânc, am reușit să spun: Promisiunea e promisiune! Și atunci când îți e frică de ceva trebuie să experimentezi și să ți-o învingi!

 

Am urcat cu senzația pe care cred că o aveau cei ce urcau pe eșafod, făcându-mi bilanțul lucrurilor bune și a greșelilor din viață! Concentrată pe greșelile ce păreau cam multe, nu mi-am dat seama că am pornit în ceea ce urma să fie cea mai tare, intensă și extraordinară experiență (bine pe lângă nașterea fetiței) a vieții mele!

Senzațional este puțin spus! Am văzut parcarea și oamenii cât niște figurine LEGO, am coborât și urcat într-un carusel de senzații care m-au făcut să uit de frica de înălțime și să exclam la sfârșit: mai vreau o dată!

Iar ceea ce este cu adevărat senzațional și am descoperit de abia de curând: poți avea furnizorul tău de experiențe!

Te ajută să te decizi cât de multă adrenalină sau relaxare vrei să aibă experiența ta, îți dă idei și se ocupă de toată organizarea!

Experimentează și tu ideea! Încearcă experimentează.ro !

 

 

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

 

09 martie 2020

Contactează-ne

e-mailcontact@naturoteca.ro

facebook@naturoteca.ro

instagramnaturoteca.ro

 

Avertisment

Materialele de pe acest site au caracter informativ și nu constituie tratamente. Înainte de a începe orice fel de cură naturistă trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase vă recomandăm să vă adresați medicului, înainte de a începe o cură sau de a încerca un produs naturist. Citiți mai multe aici