google.com, pub-1113265496988450, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Grecia este țara cu 6000 de insule dintre care doar 227 sunt locuite. Dintre acestea doar 53 de insule au o populație de peste 1000 de locuitori. Trecând peste arhicunoscutele și mult promovatele Mykonos, Kefalonia, Tassos, Corfu, Skiathos, Skopelos, Zakynthos, Rodos, Lefkada vă propun sa descoperiți, dacă sunteți amatori de vacanțe inedite, 10 insule în care spiritul grecesc autentic este încă prezent.
 

Kastelorizo

 
Kastelorizo - insula situată în sud-estul Mediteranei la aproximativ 2 kilometri de coasta Turciei si cea mai mică insulă din arhipeleagul dodecanez. Insula te vrăjește de la prima vedere cu portul cochet în care poți vedea numeroase ambarcațiuni. Vile elegante, cafenele și taverne își fac loc pe coasta insulei altfel lipsită de plaje. Dar o baie puteți încerca în Agios Stefanos sau chiar în port.
 

Peștera Albastră

 
Chios -   este o adevărată nestemată a Mării Egee. Este cunoscută ca insula parfumurilor și pentru producția de mastic, o rășină ce poate fi găsită pe scoarța copacilor din regiunea Mastihohoria și care are proprietăți terapeutice în sfera digestivă. Mănăstirea Nea Moni de pe insula Chios este înscrisă în patrimoniul UNESCO.
 

Nea Moni - Chios

 

Chios

 

Chios

Karpathos - parte a arhipeleagului Dodecanez se află la est de Creta. Este ce de-a doua insulă ca mărime din Dodecanez și datorită distanței mari față de continent păstrează multe tradiții și costume diferite de alte insule grecești. Are un relief spectaculos unde poți găsi golfuri cu plaje sălbatice sau munți înalți  presărați cu sate formate din case albe
 
 
 
 
Ikaria - este una dintre cele cinci zone albastre din lume, adică zone în care oamenii trăiesc mai mult decât media (mulți localnici ating 100 de ani). Ikaria este situată în Marea Egee iar locuitorii acestei insule se bucură de un vin roșu puternic, joaca domino și au un ritm relaxat de viață.
 
 
 
 
 
Syros - insula lui Hermes poate fi găsită în mijlocul grupului de insule Ciclade. Este un muzeu în aer liber, insula fiind înțesată de vile si palate construite  în stil clasic romantic. Aici puteți găsi o importantă comunitate catolică, jumătate din bisericile de pe insulă fiind catolice.
 
 
 
 

 

Grecia ascunsă

20/11/2018
Ulei de masline - naturoteca

Naturoteca

Contactează-ne

e-mailcontact@naturoteca.ro

facebook@naturoteca.ro

instagramnaturoteca.ro

 

Avertisment

Materialele de pe acest site au caracter informativ și nu constituie tratamente. Înainte de a începe orice fel de cură naturistă trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase vă recomandăm să vă adresați medicului, înainte de a începe o cură sau de a încerca un produs naturist. Citiți mai multe aici