1. Pornește de la zero

Începe de la început. Scoate tot ce ai în sertare, pe birou, în dulap (dacă ai unul) și pune-le pe jos, în fața ta. Imaginea atâtor lucruri puse alandala s-ar putea să te copleșească la început, să te facă să vrei să renunți. Dar ține minte ceva: înainte să arate mai bine, va arăta mai rău.

Oprește-te o secundă și uită-te la spațiul tău de lucru. Parcă ar fi unul nou și în plus s-ar putea chiar să găsești dosarul pe care îl căutai de săptămâni bune!

2. Șterge totul de praf

Pentru acest pas aveți nevoie de un sac de gunoi, o cârpă de praf și soluții de curățare. Șterge totul de praf, curăță monitorul și tastatura, spală cana de cafea și dacă poți dezinfectează mouse-ul, telefonul și alte lucruri pe care le folosești des (așa reduci și riscul de a lua o viroză).

 

3. Analizează dezastrul

Trebuie să iei taurul de coarne și să te uiți la dezastrul de pe podea. Începe prn a face două grămezi: păstrez și arunc. Păstrează doar ce e actual și necesar. Dosare încheiate - arhivă, post-it-uri de acum 2, 3, 6 luni - gunoi. Mine de pix, pixuri, creioane, capsatoare care nu mai funcționează - gunoi. te-ai prins care e ideea. După ce ai terminat de sortat, pune tot gunoiul într-un sac (sau mai mulți) și scoate-l din raza ta vizuală. Astfel poți să vezi cu ce ai rămas și să estimezi cum vei proceda în continuare.

4. Organizează-te

Lucrurile pe care le-ai păstrat împarte-le în trei categorii: de făcut, de pus bine, lucruri personale. 

Folosește bibliorafturi sau tăvițe de diferite culori pentru diferite urgențe, remindere colorate pentru foi ce nu pot fi îndosariate, carioci și markere pentru a evidenția ce este important.

Lucrurile care intră în categoria "de pus bine" trebuie să meargă în dulap sau sertare, după caz. La fel și o parte din lucrurile personale.

După ce ai aranjat pe categoriiile de mai sus toate lucrurile e cazul să treci la pasul următor.

 

5. Aranjează-ți biroul

În mod normal pe un birou ar trebui să fie următoarele lucruri: monitor (laptop), mouse și mouse pad, telefon, eventual imprimantă, cana de cafea, tăvițele cu documente urgente și 1 maxim 2 lucruri personale (fotografie, o mică jucărie, un desen, etc). 

Dacă folosești doar o dată pe lună capsatorul, linie, markere, ștampile și exemplele pot continua, atunci locul acestora nu este pe birou ci în cel mai la îndemână sertar. Dacă folosești zilnic sau foarte des lucrurile enumerate mai sus, atunci o cutie (sau mai multe) sau un organizator de birou sunt de preferat.

6. Admiră-ți opera! 

Gata, ai terminat! Acum poți să te așezi la biroul tău ordonat, cu o cană de cafea sau ceai după preferință, să tragi aer în piept și să-ți admiri opera!. Cum te simți? Cum ți se pare? Nu-i așa că parcă e ceva mai bine? 

Cu siguranță e, iar colegii se vor uita cu invidie la biroul tău.Nu te mai rețin, pentru că știu că ai multă treabă și acum știi și de unde să o apuci.

 

PS. Nu uita că o plantă oricât de mică poate să-ți îmbunătățească starea de spirit!

 

Ordine și dezordine la birou

11/04/2019

Contactează-ne

e-mailcontact@naturoteca.ro

facebook@naturoteca.ro

instagramnaturoteca.ro

 

Avertisment

Materialele de pe acest site au caracter informativ și nu constituie tratamente. Înainte de a începe orice fel de cură naturistă trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase vă recomandăm să vă adresați medicului, înainte de a începe o cură sau de a încerca un produs naturist. Citiți mai multe aici

Naturoteca