Naturoteca

Și tu poți fi Maestru Parfumier

Te-ai plictisit de parfumurile pe care le ai și ai dori să încerci ceva nou și unic? Nu îți găsești printre parfumurile existente în magazine aroma potrivită pielii tale? Vrei să faci un cadou unic cuiva drag? Sau poate ai puțin timp liber și vrei să-l petreci încercând ceva nou și parfumat?

Dacă te regăsești în întrebările de mai sus, citind articolul ce urmează, vei vedea că poți fi și tu maestru parfumier și să experimentezi arome, tonuri și nuanțe diferite pentru a găsi parfumul perfect pentru tipul tău de piele. 

 

Parfumurile naturale se prepară foarte ușor, în câteva minute, din două ingrediente de bază:

- Uleiuri esențiale naturale (nu sintetice care se folosesc pentru lămpile de aromaterapie). Se găsesc cu ușurință, de obicei în sticluțe de 10 ml, în magazine cu profil naturist sau cele de tip "plafar".

- Alcool etilic cu concentrație de 60 de grade (ideal) sau în cazul în care nu aveți la îndemână se poate folosi un alcool de 38-40 grade - vodca- dar fără aromatizanți sau îndulcitori. Nu se va folosi în nici un caz alcool medicinal sau cu concentrație mai mare de 60 de grade (arde pielea).

 

Pentru început, până învățați să faceți un parfum bun și până descoperiți ce aromă anume vă place, vă recomand să începeți cu realizarea de doze mici, de maxim 50 ml - cât o ceșcuță de cafea- pe care care să le păstrați în sticluțe de sticlă cu pulverizator sau cu dop. Dacă doriți o protecție suplimentară pentru piele, se pot adăuga 2-3 picături de ulei vegetal de floarea soarelui, măsline sau ricin.

Parfumul obținut se amestecă energic imediat după obținere si de fiecare dată înainte de a-l utiliza.

Nu trebuie pulverizat niciodată în ochi, nas, gură sau alte zone sensibile. Dacă este prea iritant pentru piele, poate fi aplicat și direct pe haine, deoarece, în general, nu lasă urme.

 

Pentru sărurile de baie artizanale se vor folosi aceleași uleiuri esențiale naturale, alcool etilic și sare (clorura de sodiu) fină sau măruntă. Dacă doriți pot fi colorate cu pigmenți naturali din plante.

IMPORTANT! Înainte de a face parfumuri sau săruri parfumate pentru baie, vă rog să parcurgeți cu atenție articolul Avetisment.

 

Apa de colonie clasică este o formulă apropiată de cea a apei de colonie elaborata la Koln în 1708 de Giovanni Maria Farina (formula originală rămâne și astăzi un secret).

 

INGREDIENTE:

  • 50 ml alcool (o ceșcuță)

  • 6 picături ulei aromatic de bergamotă

  • 1 picătură ulei aromatic de cuișoare

  • 8 picături ulei aromatic de neroli (flori de portocal)

  • 6 picături ulei aromatic de oregano

  • 3 picături ulei aromatic de lămâie

  • 15 picături ulei aromatic de rozmarin

 

MOD DE PREPARARE: se amestecă toate ingredientele într-o sticluță cu pulverizator.

 

ÎNTREBUINȚARE: Se aplică prin masaj ușor pe brațe, piept sau în spatele urechilor și are efect stimulant și înviorator imediat. Dacă doriți puteți să-l colorați în galben auriu, adăugând un vârf de cuțit de șofran sau curcuma (turmeric sau șofran de India).

 

 

13 februarie 2019

Contactează-ne

e-mailcontact@naturoteca.ro

facebook@naturoteca.ro

instagramnaturoteca.ro

 

Avertisment

Materialele de pe acest site au caracter informativ și nu constituie tratamente. Înainte de a începe orice fel de cură naturistă trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase vă recomandăm să vă adresați medicului, înainte de a începe o cură sau de a încerca un produs naturist. Citiți mai multe aici